Monday, June 24, 2013

Tiada lagi Gambar Daddy & Mummy....

Assalamualaikum....

Hai Korang...

Ampunkan daku... Dah lama tak update belog... serius takde masa.. Kalau ada ruang masa skit, semestinya daku habiskan dengan tido ajo.. maklumlah, tak cukup tido sejak ada anak ni... nak makan tu, harus la sempat. kalau tak sempat, ku sempatkanjugak.. gila kau tak makan... hahaha...
sekarang ni macam obses dengan snap gambar anak sendiri.. kalau dulu, duk tiap-tiap hari upload gambor laki bini kat intagram, sekarang tidak lagi... hari-hari duk upload gambar si Qaira ni kat instag... dekat facebook tu tak hari-hari la.. kan ada yang tak sedap mata memandang....

Hari ni Qaira dah 30 hari (kalaukira hari), kalau kira bulan, belum sampai sebulan lagi. 26hb baru cukup sebulan... Qaira sekarang suka benor gelak kalau main dengan nenek... terkejut jugak kalau dibuatnya gelak kuat.. fuss.. tak macam budak sebulan pun... cerdik benor.. eh.. puji anak sendiri nampak... Tapi seksa oii kalau time qaira nak menetek tengah malam, azab... mata ni macam nak kene sendal dengan lidi.. mengantuk.. kadang-kadang kalau liat nak bangun, sumbat dengan puting gak, tapi sekejap je la.. mau nya meraung budak tu.. cerdik benor, tak nak hisap puting dah...

Settle bab anak.. Bab pantang, dah 30 hari kan.. so dah slow-slow makan ayam.... tapi actually nana bukan pengemar ayam pun. so kalau tak makan pun, no hal lah... lagi 14 hari oiii nak habis pantang...boring duk umah ni ha.. jalan pun kene kepit-kepit... selalu kene marah dengan ayah dan mak sebab jalan laju-laju, tak macam orang dalam pantang pun....







kesian si qaira ni haa... tak banyak baju... actually sebelum lahir, daku tak shopping sangat baju baby.. so duk ulang-ulang baju yang ada je la.. tunggu mummy habis pantang la ye, shopping baju qaira.. now tak leh nak pergi mana-mana.... 

p/s: terasa lengkap je hidup ni bila dah ada anak sendiri.. alhamdulillah...

3 comments:

Reflisia said...

Tahniah Nana...comelnya baby dia

ComelComot said...

comey..geram kan tgk anak kecik ni.cam saya hari2 gomol anak..nak2 dalam hp sume gallery adalah gambar anak heheheh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comelnya Qaira ...semoga membesar menjadi anak yang solehah :)