Tuesday, March 17, 2015

Menghampiri 40 Minggu...

Assalamualaikum....

Hai Korang.....

Tik tok... tik tok.. Hari ni dah 39 minggu 6 hari... masih tak ada tanda-tanda baby nak keluar...tapi sejak 3 hari, dah start ada Braxton Hicks.. bila malam je denyut-denyut pinggang ni haa..sampai confuse, ni nak beranak ke, atau baby acah-acah je ni...
Meh nana share sepanjang 9 bulan ni....









- Kerap sakit pinggang yang berdenyut-denyut. Macam geli-geli nak sakit. Disebabkan nana tak pernah kene period pain, so nana tak tahu macam mana nak samakan dia la.. tapi memang rasa tak selesa. ada orang cakap tu braxton hicks. Sebab sekejap datang, sekejap hilang. lagi confuse bila dia start datang 5 minit sekali.. tapi bila pagi je, sakit tu hilang... eh.. main-main pulak baby ni tau..

-Keputihan yang sangat banyak. Masa mengandung memang rasa tak selesa sangat. Kalau di office, setiap kali pergi tandas, akan ku tukar panty liner dan di office sahaja, 3 kali aku tukar seluar kecik (sepentok)... tak termasuk kalau kat rumah la yee.... kalau kat rumah lagi la dasyat, setiap kali pergi tandas, setiap kali tu la ku tukar.... ku tak suka pakai yang sama... entah... jadi tabiat pelik bila mengandung ni... terlalu menjaga... hahaha

-bab makan... takde masalah.. semua ku telan..... tapi bila dah dekat-dekat due ni, ku memang cari air kelapa je... tapi yang stress nye, mek qaira dengan daddy dia pulak yang over. kalau beli air kelapa, mesti kene beli lebih... sebab nanti berebut.. hahaha...

-Bab nak tidur pulak.. memang tak selesa sangat... pusing kanan tak kene, pusing kiri tak kene. bila dah baring, nak bangun bukan main susah lagi... dia akan rasa sakit kat ari-ari... doktor cakap sebab kepala baby dah sangat-sangat kat bawah. tu yang duduk pun rasa tak selesa. 

sekarang bercinta sangat bila bangun pagi nak pergi kerja.. lagi penat bila nak jawab soalan orang "eh, tak beranak lagi???" huhu... ye la.. kalau ku dah beranak, ku tak datang kerja pulak... ye dok?? haih... doakan la ku cepat-cepat beranak ye... kesian kakak qaira nak tengok adik haa... tiap-tiap malam duk usap perot, duk panggil baby..baby....

so.. hopefully.. esok aku beranak la yee.... amin.....

XOXOXO

1 comment:

suhailah hamid said...

Smg dipermudahkan nana bersalin ye...amalkan baca zikir nabi yunus..

Kalo berminat nk cuba set breastfeeding atau set berpantang shaklee, boleh contact sue k. ^^