Monday, February 9, 2015

Bila Daddy masak....

Assalamualaikum...

Hai korang..

Actually mek qaira ni agak memilih kalau bab makan... so aku akan masak apa yang di suka je laa... tapi bila makanan yang dia suka, dia akan makan macam tak makan 1 hari.. haaa...
Semalam aku request dekat laki aku nak makan spaghetti carbonara. Laki aku kalau bab masak makanan omputih ni memang terbaik... kata mertua aku, anak dia sorang ni memang suka masak western... So bersyukur la aku bab masak western ni kan.. aku kan buta kayu sikit bab masak western ni.. orang kampung katakan.. hahaha
Tapi bila dah anak pulak suka makan makanan omputih ni, aku serah dekat laki aku je la masak. Aku settle bab potong-potong bahan je.. yang lain biar dia settlekan...
Setakat ni aku paling suka spaghetti laki aku masak... kalau ngidam pun, nak makan yang laki masak, tak nak yang lain... hahaha
Tapi betul la orang kata, orang laki kalau masak lagi sedap dari air tangan perempuan.. eh.. ye ke?? aku masak sedap jugak.. hahaha


Nah.... letak dalam mangkuk... habis satu badan dia makan... padahal baru lepas mandi..
Kalau boleh, semua tangan, sampai siku la dia masukkan dalam mulut. sedap sangat la konon daddy masak.

Nampak!! siap hirup.. aku tak tahu mana dia belajar.
Dah habis, siap cakap " mommy, finish.." amboi kau.. sudahnya, mandi lagi sekali.... next time kita suruh daddy masak lagi ye qaira.... kalau boleh nak tiap-tiap hari lah daddy masak.. hahaha.. senang kerja mommy.. kih-kih...

XOXOXOXo

2 comments:

siti suhaila shahbudin said...

hehee... sungguh punya makan ni qaira....

kalau anak makan mcm ni, terus hilang penat memasak...

suhailah hamid said...

Comelnye tgk gaya qhaira makan. Org laki kalo masak mmg sedap tau. Hubby sue pun suka masak masakan western.