Friday, January 2, 2015

Diy Qaira & Mommy skirt...

Assalamualaikum...

Hai Korang...

Macam mana dengan sambutan Tahun Baru korang?? dah ada Azam baru? Azam tahun baru ni, biar la rahsia.. hahaha
Ku sambut New Year depan mesin jahit je la.. excited nak jahit skirt untuk qaira. Dari Malam sampai pagi mengadap mesin jahit, akhirnya siap juga 2 pasang skirt. Siap je jahit skirt, terus mesin aku rosak. agaknya mesin pun stress sebab guna dia non stop.. insha allah kalau ada rezeki, beli mesin jahit baru.
So bila cuti, tak tahu nak buat apa. Duk layan qaira tengok Upin ipin . tetiba nampak upin ipin makan ABC, terus aku cakap dekat laki aku, " b, nak makan abc la.. terliur.."
Disebabkan hari dah petang, layan ABC dekat Wahab cendol aje la...
Sebelum aku cerita pasal wahab cendol, meh layan gambar dengan mek qaira dulu.

Hasil kerja tangan ku.. wah.. bangga bila tengok hasil sendiri.
Mek qaira.. actually skirt ni tak berapa nak siap lagi tapi mek qaira excited benor nak pakai.

Mak buyong penat duk layan ke qaira haaa

Sibuk nak kiss baby.... tak sabar nak dapat adik la tu...
Nah, tempek sikit gambo tukang amek gambo. terima kasih incik laki, sudi layan bini mu yang banyak kerenah ni.. gedik nak amek gambo.. hahaha...

Berbalik pada story ABC, makan kat wahab cendol. Makan abc, cendol, mee rebus, kene rm20++ kau . terkejut aku... minum petang harga dah macam makan kat KFC dah... memeng ni kali terrakhir la aku pergi kedai Wahab cendol ni... Mahal bebenor tapi rasa tak padan dengan harga.... Sakit hati mak ni tau....

p/s: harga minyak dah turun, harga barang tak nak turun jugak ke??

1 comment:

Hannan Al-Qudsey said...

Comelnya mek qaira. untung dia mama jahitkan skirt pakai sedondon. hihihi bahagianya tgk :') hugs & kisses to mek qaira the cutest. muah