Sunday, March 3, 2013

Yeay.... 50 % Completed...

Assalamualaikum....

Hai Korang...

Update terkini.. cewah.. cam retis gitu....  Verangan la kau nana ada orang baca baca belog ko yang besepah ni ha... hahaha..

Tak kisah la kan... nanti dah ada baby, insha allah boleh tunjuk dekat dia, apa persiapan mummy untuk dia... hehehe....

Ok lah, setakat ni boleh dikatakan dah 50-60% barang atau persiapan bersalin dan baby dah nana sediakan... itu barang baby je la.. barang mummy langsung tak beli lagi...
 huwaaa.. kesian la mummy....



Pampers Baby + pampers mummy.. hahaha... napkin dan berus botol... actually napkin dah beli sebelum ni dekat manjaku, yang ni beli yang murah je la.. sebagai tambahan je... cuma wet tissue yang jenama pureeen je tak jumpa lagi... (nak pureen jugakk) sebab bau dia wangi... hehehe...
Ni je baju baby yang sempat mummy beli..... banyak rompers sebab beli set. actually tak cukup lagi, nanti la bulan depan tambah lagi.... 
yang ni kosmetik baby.. eh... baby pun pakai kosmetik ek.. takde la.. ni bedak, kelengkapan mandian baby la... actually tak de stok yang besar. yang ni nana beli travel set je.. kot-kot nanti nak balik rumah nenek, senang.. tak yah bawak yang bsar-besar...
ni plak, bedung, barut, sarung tangan dan kaki baby.... topi baby ada 3 je,,, tak sempat lagi mummy nak beli... hahaha... sekarang pun jalan lama sikit dah semput.. camne nak shopping lama-lama.. tunggu dady je la beli selebihnya.

Actually banyak lagi yang tak cukup.. kelambu baby, barang-barang mummy... tapi kene beli slow-slow la.... dah la barang baby ni mahal jugak satu-satu.. fusss.... Mujur la kedai Manjaku dekat je dengan office nana.. So, mana yang tak cukup, beli je kat sana. Yang penting bulan depan kene pow daddy beli set bersalin mummy..... Tungku dah siap beli.. hehehe.. mak nana belikan..
 tq mak...

4 comments:

ComelComot said...

Salam hye..baru jumpa blog ma nana. Saya follow awk yer. Bgus kan bila kita dlm keadaan yg sama boleh la share ape yg patut.

ComelComot said...

Salam hye..baru jumpa blog ma nana. Saya follow awk yer. Bgus kan bila kita dlm keadaan yg sama boleh la share ape yg patut.

Aida Rozani said...

smlm g h&m kak,jumpa HK ye brg,nk belikn tp xda duit.akak tlg beli.hehehhe

cenderamata dari hati said...

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

hamper barangan bayi pada harga berpatutan..utk diri sendiri @hadiahkan kpd kenalan..

maaf tumpang iklan

(alat senaman utk kempiskan perut pun ada dijual..kegunaan lps besalin nti..kurus kembali)