Tuesday, December 4, 2012

Bininya shrek... Ha??

Assalamualaikum....

Hai korang....

Say hai to my Baby..... :*

4 Months +++

Alhamdulillah... kandungan nana dah 4 bulan lebih sekarang. Dan yang paling  best dah boleh rasa baby kicking even rasa macam bubble je dalam perot. kih3...

Semalam baru balik dari check up dekat KK (klinik kesihatan), kene warning dengan nurse sebab berat badan naik mendadak. Bayangkan mula-mula mengandung berat 47kg (masa buat buku). now dah 50kg. 3 kg naik.. mak aiii... seram ok.... macam mana tak naik, siang malam pagi petang nasik je... tak boleh kalau lapar sikir, mula la perut ni macam memberontak. habis segala lagu dia bunyi. aiyark...
Bila nana cerita dekat hubby, dia cakap padan muka berat naik. nanti jadi macam bini shrek ( princess fiona tuu)... tu la balasan kutuk sangat laki. cakap laki gemok la, macam beruang la. now diri sendiri dah naik. seram... tak nak makan dahhhh (even baru je lepas makan 2 bungkus nasi lemak).
Tadi bila pergi kedai nasi lemask tepi office nana, mak cik tu cakap, " cik nab rasa baby nana ni lelaki la"
ha??? boy??? ye la, rasa yang cakap baby nana boboy. sebab banyak dah simptom yang menunjukkan baby nana boboy. huwaaa... takpe la.. tak kisah la boboy ke gigirl ke.. asalkan baby tu sihat dan comel macam mommy dia ek... tak yah ikut muka daddy dia. hahaha....
Muka budak-budak opis. curik dari intagram huda.

1 comment:

=*NuRo0L* = said...

hi kak nana. kak nana mmg akan mkn nasi setiap kali lapar ye? kak nana nak tak kalau jannah recommend Herbalife, yg boleh bantu kaknana kenyang n bg nutrisi lengkap pada ur baby? Herbalife ada 55 jenis nutrien & 18 Asid Amino, Fibres/ Serat & Herba. setiap hidangan Herbalife ada 90-250 kalori shj. so kadar kenaikan berat rendah.. kalau knana berminat(even pembaca2 lain kalau berminat nak tahu lebih lanjut tentang herbalife) blh e-mail sy ye. nuruljannah_badrul@yahoo.com.. or blh whatsApp:013-3563906 / BBm:22C2C64B