Sunday, June 10, 2012

fun fun fair.... Kanak-Kanak Riang


Assalamualaikum...

alhamdulillah.. ada juga kesempatan untuk update belog nana ni. Actually nana baru je habis kursus microsoft Office Khamis Lepas. So, kiranya macam rezeki la bagi nana sebab Bos nana bagi hadiah kawen kat nana, iaitu berhoneymoon di PD ni.. hahaha... Padahal kene kursus pun kat PD. so orang dah belanja, takkan nak tolak kan. Husband nana datang pick up nana kat ristec, tempat kursus nana. Tak sangka laju incik suami drive.
Bersiap nak berdating....
Muka Lapar..... rupanya takde apa yang menarik kat PD ni (bagi nana la) kalau waktu malam weekdays ni. so kami pun tak tahu nak pergi mana....
ronda-ronda bandar PD ni, nampak la ada fun fair kat sini. Memang dah lama betul nana tak pergi fun fair. Bukan tak nak pergi tapi macam tak yakin nak naik bende alah yang pusing-pusing. Macam tak selamat. hahaha...
Handbag keje, kasut keje, tudung keje.. hahaha..... jimat space dalam bag.....
Incik suami suruh nana main ni tau... itik kuning ni.. bukan nana tak nak main, tapi cuak kalau outcome dapat hadiah kecik.. hahaha... tapi lepas kene paksa main, nana pilih la itik comel seekor. pilih bukan main lama tapi dapat hadiah touch light je... hahahha... tak berbaloi betul.
Nana dan makin berisi sekarang. Nana akui sebab nana dah tak muat pakai baju XS lagi. kene pakai S dah sekarang. sad ok..
Yang ni memang tak boleh di pertikai kan lagi la sebab memang dari azali keberisian nya terselah... lebih-lebih lagi bahagian perot... haih...

 Yang ni kami main, konon dapat 10 rings, nana 5, incik suami 5, so kami pakat baling la kan nak masuk dekat paku tu. Nana ni memang tangan jenis tak bedung, ke laut campak nye. hahaha.. incik suami lagi la... entah ke mana-mana dia campak... dah la sekali campak nana menjerit-jerit. Excited kau nak masuk dalam rings tu..
Teringat masa kecik-kecik, suka benor masuk rumah hantu ni. Padahal bukan ada ape pun.... kene usik pastu buat-buat jerit takut... ambil hati katanya...
Kami :)

Memang fun sangat-sangat. even tak naik pun buai ke, rumah hantu ke, just tengok orang jerit-jerit. Teringat masa nana pergi USS, naik roller coaster, nana rasa nana paling kuat menjerit. Memang takut tahap meninggal la...

2 comments:

Qyla Aqilah said...

PD mlm mmg takdak pa...pantai ok lagi waktu siang..hihi and yes, dah pergi kat funfair situ jugak!:)

chenta nana said...

Qyla @ tu la.. bosan gila tak tahu nak pergi mana tau.. mujur la ada fun fair tau... boleh la hilangkan boring.