Monday, February 28, 2011

WEDDING PROMOTION!


Assalamualaikum...

hi kepada bakal2 pengantin yang pening dan tak tahu nak tempah baju wedding korang kat mana....
nana nak bagi berita baik lagi meletopss buat korang semua... 
sekarang 5 Stars tengah membuat promosi baik punya.....

ZERY ZAMRY
"siapa yang menempah baju wedding or nikah akan menerima 
PERCUMA wedding shoes custom made, 
or veil or nak tuka dengan baju melayu lelaki pun boleh..."
 
Zery Zamry Couture
- no 25, jalan kristal empat, 7/76d section 7, shah alam, selangor d.e
 Tel: +60 017 6519056

 HATTA DOLMAT
PACKAGE SEPASANG KURUNG MODEN/KASYAF NIKAH + DRESS BERSANDING + BAJU MELAYU TAILORED JACKET

COMPLIMENTARY:  

SEPASANG BAJU MELAYU+ VEIL+  SHOES  

hatta dolmat couture
:A22 jalan plumbum p7/p pusat kormesial seksyen
7 40 000 shah alam selangor darul ehsan
untuk tempahan : +6017 3033091
 
RIZMAN RUZAINI
untuk setiap tempahan akan dihadiahkan pilihan

custom made shoes
OR
veil dan aksesori
OR
baju melayu lelaki

dan juga kepada 14 yg pertama, akan di manjakan lagi dengan potongan sebanyak 25% 
 
untuk temujanji
sila hubungi +60174766004 +60124586317 +60391725784
 
NIK ERWAN ROSELI
"Sepatu kahwin juga sepasang baju melayu di beri percuma buat si 20 teruna dan dara pertama untuk membuat tempahan. Ya! Ayuh tempah sebelum 10 mac 2011 ini."
 
016 250 0935
 
HAAA...tunggu apa lagi... cepat-cepat la pegi book dengan diorang..... jangan lambat... nanti korang menyesal ok.... ingatlah.. perkahwinan hanya sekali dan buat la sebaik mungkin... :)

Wednesday, February 23, 2011

Lelaki dan diari....

Assalamualaikum...

omg..actually tak tahu nak tulis macam mana... 
korang pernah baca diari lelaki tak???
bukan lagu pretty ugly tu tau.. yang real punya diari???
hahaha... okiey.. nak dijadikan cerita.... 
before nana dan incik tunang ke bandung, kami tulis
semua pesanan-pesanan orang dalam incik tunang punya diari.. 
ye la kan.. takut terlupa nak beli kalau tak tulis. maklumla nana ngan incik tunang ni nyanyuk sikit..
bukan sikit la tapi banyak...
then after kami balik dari bandung, nana lupa nak pulangkan balik diari tu kat dia...
coz nana ingat diari tu macam memo biasa je la kan...
nak dijadikan cerita... tadi masa nana duk belek-belek diari tu,
nak tengok ape yang kami tulis, ape yang conteng-conteng( sebab bosan gilerrr)..
tengok-tengok dia conteng pasal kerja dia, pasal pakej wedding la.. 
macam-macam la... nana ternampak la satu page yang menarik minat nana la... 
cerita cinta dia...dengan si chenta.. ( aku ler tu.... ) 
bukan masa kami bercinta, tapi dia mula-mula nak ngorat nana...
adui..... rasa macam 
oh.. ah.. ye ke?? eh.. kenape??
macam-macam perasaan ada....
adiu.. tak sangka dia boleh tulis cerita apa yang dia rasa, 
masa mula-mula kenal nana... adui.. tak sangka no...
gatai beno baik beno tunang aku ni haaa... hohoho..... 
tapi serius terharu bila dia tulis "aku tersangat cintakan Nana"
*muka bangga sekejap*
OMG... camne u boleh cinta kat i?? 
u tak luah lagi kat i kan.. kan.. hahaha...
nana rasa macam adui..
malunya aku *sambil senyum kambing*
hahaha.... mujur dah jadi tunang.. kalu tak, maunya nana bahan incik tunang nanti... hahahaha...
adui.. mati la nana kalau dia tahu nana bocorkan rahsianya di blog.. kih3..
sorry baby.. I LOVE YOU SO MUCH...

p/s: mana ada orang tulis dalam buku lagi zaman sekarang... kuno oldskol betol la tunang aku nih.

Tuesday, February 22, 2011

Dapatkan magz Dara dan Intrend sekarang!!!

Assalamualaikum... 

hi korang..
kembali bersiaran bila tak de kerja nak buat di office kan...
mula la mencari isu apa yang nak di bebelkan... 
actually nana baru je beli majalan Dara dan Intrend untuk edisi Mac 2011... 
kenape dan kenape??? 

First:
DARA

Ceritera cinta nana ada kat dalam..... hahaha.... 
tak de la besar mana ceritanya tapi at least rasa bertuah la kan...
nanti dah ada anak cucu, boleh la tunjuk kat diorang my love story.. 
mana tahu nanti dah lupa ceritanya macam mana.. kan..kan....

Second:

INTREND

Kawan-kawan nana punya blog ada kat dalam ni.... 
ade sikit la gambo nana.. haha.. (tumpang sekali)
yang photoshoot kat putrajaya hari tu... kecik jek.. 
korang kene zoom in 120% yer... hahaha
Ada blog yanny, ami, cik epal, shea, maria, yana dan adik dia jugak ;)
Tahniah kawan-kawan.. bangga dengan korang :)

Monday, February 21, 2011

Pakej meletops untuk bakal pengantin :)






berbaloi-baloi punya pakej ye... so.. bagi korang yang akan mendirikan rumah tangga tu, abadikan la kenangan korang dengan gambar-gambar.. boleh buat kenang-kenangan nak tunjuk ke anak-anak dan cucu-cucu nanti tau... hehehe...

so.. boleh contact:

CHENTA NANA 
H/P:0199080148
BB PIN : 21BE9A78
EMAIL : chenta_nana@yahoo.com

atau

HALMUS RIHZAN
H/P: 0192770944
EMAIL: Halmusrihzan@yahoo.com


Saya suka ini :)

Assalamualaikum...

wewuuu... hari ni saja nak mengedik gambar yang dah macam pekasam kan.. simpan lama.. 
baru nak upload gambar ni haaa...
So, korang layan je la ek...




Photog : Lana Julana & Halmus Rihzan
Make up artist : Chenta Nana
wardrobe: Chenta Nana

p/s: if korang berminat untuk photoshoot macam ni, korang boleh contact nana di chenta_nana@yahoo.com atau sms di 019-9080148

Mengedik bersama nana :[

Assalamualaikum...
hai korang....hari ni nana mengedik terlebey....no picca for today.... only videos... hahahaha.... macam ni kalau stress terlebey di office :

video
Ok.. bersama pengacara anda - Chenta Nana-
sangat perasan ok.. hahaha... muka dah macam mak cik jual kuih.... lalalala.... :p

video
jom jalan-jalan..
hahaha.. dengar berselipar jepun ;p
video
terima kasih kepada tukang sponsor kereta untuk segmen jalan-jalan cari pasal kali ini ya....
hahahaha....
actually mengedik dalam kereta baru kak cda :)
video

afta makan.. taddaaaaa.. hope korang jangan gelak tengok 
muka nana yang macam naga ni ya :p

sekian sahaja video untuk hari ini :p

Saturday, February 19, 2011

Mana perginya Ubertwitter???

Assalamualaikum....

Seperti biasa, bangun je dari tido, mesti nana akan cari phone dan update di twitter... OMG... my twitter tak berfungsi.... cari punya cari, ruapanya ubertwitter dah di block.... 

Bagi pengguna BB, atau blackberry, ubertwitter dah jadi sebagian dari life blackberry tau....
Mana-mana di twitter sekarang, pengguna ubertwitter still lagi stress, 
bersedih coz dah tak de ubertwitter.... me too... 
argh.. tak suka function twitter yang biru putih ni.. annoying la...

luahan perasaan pengguna ubertwitter...
sabar je la yerrr

Thursday, February 17, 2011

Beli satu kereta percuma satu lagi kereta

Assalamualaikum.... 

okeh.. sila jerit sekarang!!!!!
arghhh... tuah orang sape yang tahu dik nong........
budak office nana, kak sally menang sebuah kereta Alza selepas dia membeli sebuah Kereta Alza.....
gila tak happy!!!!
Bukan kereta mainan tapi kereta betul la wei.....
Tahniah akak sayang...
Jangan lupa bawak nana pegi pasar naik kereta baru ya,,
aiyark.. habis la kereta kak sally nanti...
kak sally dengan kereta baru di menanginya....

ok.. sekarang nana confuse... sape yang menang kereta sebenarnya ni????

Layan Sata terbaekkk!!

 Assalamualaikum....

Penat berjalan tak hilang lagi tapi terpaksa kene balik ke kemaman coz cuti dah tak banyak. ikutkan hati mau nya cuti lama-lama. Thanks to incik tunang coz sudi hantar nana balik kemaman... drive gitu... hahaha... malas nak naik bas... saje mengediksss..
Sampai temeloh, kami berhenti rest, mau tak terkucil duk dalam kereta lama-lama. then nana pulak yang sambung drive. mujur la auto kan... so, tak la penat sangat..


pose mengedik di highway... berani mengedik sebab tak de orang kat highway.. kalau tak, mau nye nana kene hon.. tak pasal-pasal kene cop saiko...

bila drive kereta auto ni, anda boleh pose sesuka hati.. hahaha.. 

sampai kemaman dah lewat petang. seperti biasa kalau dah sampai kemaman, memang incik tunang akan pekena dulu sata dengan otak-otak... dah jadi habit dia dah... :p
Otak-otak
isi dalam dia... tak banyak pun
Sata

Casing baru BB nana.. yeay... beli kat Bandung... murah giler... :)
Muka my tunang yang sakai gila bila dapat makan.. haih...

memang kesian sangat coz after hantar nana kat rumah, dia terus drive balik ke KL semula..
memang jauh la kan.. almost 5 hours... arghhh...... thanks baby :(

Bye-bye Bandung.......

assalamualaikum....

last entry dah pasal bandung ni... hahaha....bila dah hari last ni memang penat la kan kemas barang nak sumbat masuk dalam beg ni... argh.... beg yang besar tu pun boleh  penuh.. korang bayangkan betapa banyak nye barang.. huwaaaa
pose sikit depan hotel Amaris :)
Manager Hotel a.k.a kawan baru nana di bandung :)

lepas breakfast je, kami terus gerak ke airport coz flight kami jam 12 tengahari. so kene ada di airport dalam pukul 10 pagi... dah la pak cik teksi sampai lambat...
ni pakcik teksi a.k.a haji arun :)
kesian my fiance kene angkat segala beg.. berat sangat beg nana, tak mampu nak pikul... ngeh3...
ini bukan pose gedik ye, tengah beratur nak cek pasport :p
ini air fevret my fiance.. dia bukan main la duk puji kate air teh ni sedap, amek ko bila nana rasa... boleh muntah hijau dik nong... tak sedap!!!!
yak... tak sedap!!!!

ini nana tiru pose kat dalam tv.. biasanya orang nak naik flight kan bergambar macam ni.. kan.. kan... dah macam orang sakai aku nih... padahal naik air asia je kan.. :p
dah nak gerak balik... yeay....
ini yang kami order.. actually tak berapa lapor sebab kami breakfast di hotel banyak giler, macam nak bekal untuk setahun makan...
nescafe.... sedappppp!!
ini je baki duit kami yang ada.. yang lain, LICIN...
tadaaaa.. dah sampai malaysia...

alhamdulillah... bersyukur sebab dah settle semua dan balik dengan selamatnya...
insyaallah if ada rezeki lebih.. kami nak datang bandung lagik....
wewuuuu.. best sangat bandung...

next plan------> BANGKOK!!

Wednesday, February 16, 2011

Bandung Day 3 - Nasi Padang baik punya

Assalamualaikum....

hi korang... entry malam last di bandung... yuhuuuu..... last tempat yang kami shopping sebelum dinner adalah di rumah mode...
Kat sini memang sedasyat nye la punya murah... korang bayangkan seluar zara, levis, AX murah gilerrrr... rm40 pun boleh dapat tau.. macam-macam jenama lagi la yang mahal di malaysia tapi super duper murah di sini....

yang bestnye, kami jumpa zack dan nurul kat sini... wah.. dah macam malaysia pulak jumpa kawan-kawan.. keciknya dunia.. zack dan nurul pun shopping barang kawen.. diorang lagi awal 6 bulan dari kami.. :p
zack & polka dot... cute seyyyy
tadaaaa.. ni yang kami shopping di rumah mode.. serius my fiance shopping banyak gila.. lagi banyak dari nana... amboi.. over tau my tunang nih...

then kami ke restoran nasi padang....... tak jauh dari rumah mode ni....
ni rupa sebelum zack and da geng datang.. kami sampai awal sebab kami jalan kaki.. hahaha
tadaaa.. selepas nye :p

ni kali pertama la nana try nasi padang. tak sangka macam ni rupanya nasi padang... diorang akan hidangkan semua lauk, if kita tak nak makan, jangan usik lauk tu, nanti akan dikiraa banyar tau kalau kita usik... so.. jangan gatal tangan


mental sekejap depan restoran ni kan.... haha.. diorang ni sangat best....

actually after settle dinner, cerita sedih kami bermula lagi.. nana dan incik tunang tunggu la teksi or angkut kat tepi jalan ni... tak sampai-sampai.. hari pun dah malam giler.. dah la tempat orang.. takut jugak la dalam hati ni haaa...
then datang la penyelamat kami.....
tadaaaaa....

diorang tumpangkan kami even kereta dah penuh gila.. korang bayangkan kat seat belakang duduk 5 orang dan kat depan 3 orang termasuk driver... gila tak??????
memang terharu gila la kat diorang ni..... korang.... tenkiu sangat-sangat tau... *lap air mata*
hotel diorang agak jauh la dari hotel kami... lepas diorang hantar kami di hotel, diorang dengan barang yang penuh satu avanza tu meredah balik ke hotel...
wah.. memang mencabar la trip kami kali ni...
bersyukur alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar :)