Monday, October 10, 2011

Muka jerawat??? sekarang dah ok.....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Hari ni Nana nak share pengalaman nana la yang muka tiap-tiap masa naik jerawat anak, jerawat mak, jerawat batu.. Habis semua jerawat la naik..... Lebih-lebih lagi dah dekat nak kahwin ni kan, dengan stress lagi, makin-makin la naik jerawat ni haaa.... Sampai ada kawan nana boleh cakap "geli la tengok muka nana" ye laaa.. sebab banyak sangat jerawat naik kat pipi ni haa...

auchh... jerawat?? PLEASE SAY NO!!!!

Korang bayangkan, bila jerawat naik, muka cantik dah nampak tak cantik dah..
 Kalau muka tak cantik, lagi-lagi tak cantik...
Itu la yang nana selalu stress setiap masa... jerawat, jerawat dan jerawat...

So.... nana banyak la search dekat google, tanya kawan-kawan tentang produk yang sesuai untuk muka yang berjerawat macam nana ni haa... Facial pun dah buat tapi result----& MAKIN TERUK!!
Oh no... kalau dulu jerawat kecik-kecik je naik, after facial konon laser punya facial la, terus naik segala family jerawat. Mak jerawat, anak jerawat, jerawat batu pun naik yang tahap nanah tu lah...

So after tambah tolak, fikir, tanya orang, tanya tunang nana, nana pun guna produk-produk ni ...

Produk Untuk Dalaman


Nana makan VCO (soft gel dengan collagen). kalau collagen tu nana makan tiap-tiap pagi. Letak dekat lidah, pastu minum dengan air suam atau jus buah. sedap rasa dia. Kalau softgel tu, makan 2 kali sehari. Pagi dan malam. Yang bagusnya, boleh sapu dekat muka, dan Dapat kecutkan jerawat. 
Muka nana yang naik jerawat batu tu, bila nana sapu vco kat muka, esokknya terus kecut tau...

Produk Untuk Luaran ( untuk Muka)

nana pakai set ni. Anti blemish ni produk khas untuk muka yang berjerawat.
So far nana pakai sekarang ok la. Alhamdulillah ok dengan nana.
Ini untuk Hilangkan Parut Jerawat. Lepas Pakai 3 step tu, nana akan pakai ni kat tempat-tempat parut je. Dia dapat hilangkan parut. Kata diorang la. So far sekrang nana tak nampak lagi kesan dia... hahahaha... Harga dia dalam RM80... Kecik cinonet je dik nong... Tapi sekali guna tu sikit je la.. jangan la sekali sapu macam nak sapu masker kat muka plak... sikit-sikit jek...

Yang ni nana pakai dekat Jerawat... terutama kalau jerawat baru nak naik tu... Kalau dah sapu tu mula-mula akan rasa pedih sikit.Tapi nana suka pedih tu... Baru rasa macam tak nak garu kan.... Biasanya kalau jerawat batu nana pecah, nana terus sapu kat muka... pedih yang sedap ok... Harga dia dalam RM70.

Bedak :

So far nana baru dua hari pakai bedak ni.. lepas makan pelembab clinique, nana terus pakai bedak ni.... Nana banyak la baca testimoni tentang bedak ni, dan budak office nana pun ramai yang pakai bedak ni haa... diorang cakap ok. then bedak ni mineral, takde tarikh luput.... So, nana try je la.. Harga dia Dalam RM45. tapi ada yang jual RM48.... pandai-pandai korang la cari mana yang murah.

Kalau nak tanya macam mana nana sekarang??
Nana pun baru 2 minggu menggunakan semua produk ni...
urm.... Jerawat nana dah banyak surut... yang jerawat batu tu, tinggal parut je... Nak hilangkan parut je sekarang. Nana rasa macam ok la guna semua produk-produk yang nana cerita kat atas tadi tu.... Tak salah kan kalau mencuba.... 

10 comments:

Anonymous said...

sesuai ke product tu utk lelaki?

chenta nana said...

actually kawan nana yang lelaki la yang bagitahu nana produk ni sebab dia pun pakai....

Anne J said...

Ain xleh pakai clinique, teruk gila muka ain naik jerawat..terpaksa la pakai loreal white perfect blik + thefaceshop raspberry root sleeping mask religiously..alhamdulillah, kulit dah ok..i guess depends on skin type sbb all my friends yg pkai clinique, muka dorang improves sesangat.... :)

chenta nana said...

anne@ mula-mula nana pun risau sebab nana ada baca testimoni, ada muka yang tak sesuai dengan clinique... naik jerawat la, makin teruk la... alhamdulillah.... mungkin sesuai dengan nana kot.... tapi tak ley nak cakap lagi la sebab nana baru je pakai. dalam 2 minggu..

amalina baharuddin said...

nana ... i pun gile duk mkn VCO ni .. mmg best .. rasa putih sikit dri sblum ni .. cewahhhh ...

chenta nana said...

amalina@ tu la... nana dah 2 bulan pakai vco ni... alhamdulillah nana rasa ada perubahan... best pulak.. nana makan sekali dengan collagen dia...

~A journey 2 Remember~ said...

Nana mana nak cari VCO nie? ader jual kat guardian or watson?

chenta nana said...

nana beli online.... search kat facebook VCO, ada kuar ramai agen diorang...

Anonymous said...

Aii awak...saye baru try dis product. saye rase byk dh hilang jerawat =) awak cmne? yg clinique utk ilang kan parut tu ok x? n gel spot treatment tu die surut kan x jerawat? mst kulit awk dh cantik skrg~ hihi =D

.::: Princess MOMOY :::. said...

pernah try ronasutra
ikhlas cakap momoy tak suka
buat la teknik bagaimana pun
muka akan tetap bercapuk2