Saturday, October 8, 2011

Saya gemok + bontot besar... :p

 Assalamualaikum......

hi korang....

Hari ni kembali update blog nana. Tunang nana konon janji nak pergi shoot awal pagi, call punya call,
pukul 11 baru bangun... ish... memang janji melayu betul la... 
Lepas dia pick up lana (photog), diorang pick up nana pulak kat rumah. 
sempat la kami breakfast sama-sama kat rumah nana....
then kami ke Lake garden. memang cuaca panas gila... Dah la nana lupa bawak kasut spare kan.. kesana, kesini dengan heels... macam nak tercabut kaki ni haa.... penatnyeeeee oii..... 
baru ku tahu nak shoot macam ni memang penat gila... serik dah oiii...

Konon la bawak baju spare nak tukar untuk shoot pre wedding, tapi bila dah tengah syokk shoot, posing sini, posing sana, amek ko.. Hujan lebat teruss... haih.... Dugaan..
Muka oily gila lepas shoot...... tambah dah basah kene hujan.. Habis cair make up... Biasa la, saya guna make up murah je..kene air terus hilang :p

Lepas settle shoot, actually tak settle pun, separuh je siap sebab hujan lebat gila, petir, kilat.. nak tunggu hujan reda, ntah bila reda kan, so nana balik je rumah dulu. 
Pick up adik nana dan kakak ipar nana. Dah janji dengan diorang nak belanja makan...

Call my designer, nak fitting baju. Pasrah je la dengan berpeluh lepas shoot kan. Nasib la kalau badan bau keti kan... Sampai je rumah dia, terus pergi try baju. Baju bersanding kat rumah nana nanti. Bila dah sarung je baju, mak aiii.. tak muat kat bontot.... Nana dah GEMOK... arghhhh....... designer nana terpaksa la ubah balik baju tu. bukak balik jahitan tu haa.... kelakar betul laa..... ish..... geram..
Nana ingatkan baju nana je, rupanya tunang nana pun sama. tak muat seluar.. hahahaha.. kami dah sama-sama gemuk lah.... badan naik naik. senang hati katakan..

Maaf la terpaksa blur kan gambar....kan tak suprise nanti... lagipun baju ni tak siap lagi, manik-manik pun tak jahit lagi.... so, terpaksa la blurkan dulu...

ni design kasut nana... kalau bab kasut, nana tak kisah sangat la design macam mana pun.. yang penting selesa la dan sesuai dengan baju nanti....

Dah settle dengan fitting baju, kami pun meredah hujan pergi ke uptown damansara. makan kat situ... nak cari kedai lain dah malas, perut dan nyanyi lagu rock dah. belasah je la makan kat sini.

Makanan dia ok la... boleh tahan... tapi ikan siakap dia terbaik... memang pedas dan sedap..... macam tak cukup je seekor. :p

Adik nana dengan kakak ipar nana

Nana dan tunang nana :)

p/s: mintak maaf, nana tak boleh nak bagitahu dulu siapa designer nana, kang orang cakap riak bagai, nak show off bagai kan... so better nana diamkan diri je..Biar la rahsia.. plus sekarang, my boss dah pandai baca blog nana ni haa... so kene berjaga-jaga sikit apa yang nak ditulis... :p

3 comments:

Reflisia said...

Nana, memang penat photoshoot ni..sangat penat, macam i dulu photoshoot nak amik sunrise, kul 7 dah ader kat location, pastu habis dalam kul 3.30ptg..mak ai letihnya..sangat penat but puas hati la..

IEQAH said...

ok sis :)

chenta nana said...

reflisia @ tu la.. penat sangat2.. berpeluh habis basah baju..... tapi bila ingat balik, best pun ada jugak... hehehe

ieqah @ thanks dear :)