Saturday, October 29, 2011

25 Days To Go.... whoot... whoot....

Assalamualaikum...

Hi Korang...

Kembali mengapdate blog setelah 4 hari bercuti di kampung......
 memang sangat best berada di kampung....

Al-kisah kononnya nana pergi kedai borong, budak-budak office nana duk bagitahu yang kedai tu bukan main murah lagi. So nana pun pergi la dengan mak dan ayah nana....
Sampai kedai tu, perkara nana tuju, coco pie la.... ingatkan murah la kan, terkejut nana tengok, sama harga dengan MyDin je ko... bila nana tawar, mintak kurang, dia boleh cakap kerek-kerek pulak dengan kami... Dia boleh cakap kalau Mydin beli dengan diorang beribu kotak, kalau setakat kami nak beli dua tiga puluh kotak, tak boleh murah. Harga biasa je. 
nana yang bengang, terus tak jadi beli kat kedai borong tu, kurang ajar sangat. Kami ke Mydin je... lagi bagus.. Yang tak bagus nye hari ni hari sabtu, hari tanpa plastik, so nak pakai plastik banyak-banyak kene bayor ler 20 sen satu plastik. tak pe la.... lagi bagus dari kedai borong tu... geram aku!!

Dah siap borong, penuh satu troli (sorry tak sempat nak snap gambor), 
kami jadi menjamu selera kat pasar batu enam, makan bihun sup sedap.. memang sedap bihun sup dia. dah la banyak ayam, daging, perut di letak kat dalam, harga pun murah. tak de le cekik darah harga nya...

Muka lapar...... jerawat bersepah kat muka ni haa...

Ni paper bag untuk orang yang bukan VIP
plastik kecik tu untuk gula-gula.
ini beg untuk VIP
cookie jar pun dah siap pack sikit. 
ini coco pie yang borong dekat Mydin.
sumi jelly
gula-gula... 

(alamak.. kantoi masak guna perencah pasti sedap :p)

So... boleh dikira sebanyak 85% la dah siap persiapan nana ni... 
Yang belum settle, cuma baju la.... Agak risau la, macam mana ntah hasilnya nanti..... nana harap ok la baju tu, seperti yang nana nak la..
Yang best, ramai kawan-kawan nana nak datang, yang dari KL, jauh pun sanggup datang...... then ada tukang masak import nak tolong masakkan makanan beradap..... bersyukur sangat... 
alhamdulillah....
Semoga semuanya berjalan lancar. Amin..

p/s: nana guna watermark baru kat gambar nana... ok tak?? ke besar sangat??

8 comments:

ni@ @in said...

geram j kalo dgr sal jurujual yg kurang ajar n..huhuhu..
ain pernah gak sound sorg staff kt giant KT sbb krg ajar la..ingat kite kuli dia kot..huhuhu...


ps:trg ktne nana(^_^)

chenta nana said...

nia @ tu la.. bengang sangat2...... nana ganu kat batu 6.... nia ganu gak ke?

ni@ @in said...

aah..tp kt besut..hehehe

chenta nana said...

NIA @ ala... besut bukan jauh sangat pun yunk oi.. satu jam je dari rumah nana... hehe.. jemput dtg umah.. :)

ni@ @in said...

bese gak p batu 6 tu..ramai gak member dok area tu..hehehe...

nana nak kad..mane tau kot2 de rezeki nk p wedding b2b..hehehe(malu nk minta tp mahu)

chenta nana said...

NIA @ala.... tak yah la malu2... nia bg alamat nia... nana pos kan kad..... sama la kita b2b ;)

ni@ @in said...

thanx nana..t ain emel alamat ek(^^)

chenta nana said...

NIA @ dah dapat dah... tenkiu babe..... nanti nana pos kad ya ;)