Saturday, August 6, 2011

Neraka Duniaa.....

Assalamualaikum....

hi korang....

Pagi-pagi ahad dah nak buat luahan perasaan...... 
Nampak tajuk entry arini??? haaa... itu maksudnya dah tersangat bengang macam nak meletop la ni....
Hari ni nana dapat last warning sebab lambat punch card....
Kenape tak suruh kawan-kawan????
Jawapannya MALAS
sebab apa?? dah tahu jawapannya..
pertama- sorry lambat sampai office jugak, tak sempat punch kat nana,
kedua- ada bos jaga tempat punch card la,
ketiga- kenapa lambat bagitahu suruh punch card?? 
keempat- mana boleh suruh-suruh orang ni....

So.. daripada kita mengharapkan orang punch card tapi diorang tak buat, baik kita jangan suruh....tak de la unsur sakit hati..
Hari ni nana bertolak dah pukul 5.15 pagi.... 
Tapi disebabkan hujan lebat, terpaksa nana drive slow je.. jalan licin..... nak buat macam mana?? bukan disengaja.. rumah nana jauh sangat...
Sampai office, 8.04 pagi.... Bos call suruh isi borang datang lewat..
nana dalam hati macam !@&*()_++_)(*&^%%$
Arghhh....... Macam-macam orang la kat office nana ni.. nama je goverment tapi staff-staff penuh dengan sikap dengki, suka mengumpat... bencik gila argh..
dah macam neraka dunia..
kat depan kita bukan main la senyum manis macam tanam gula tepi bibir, tapi belakang kita, masyaallah... macam ada bangkai kucing mati dalam hati.. betapa busuk nya hati diorang....
Selagi nana bertahan, nana akan bertahan...
tak tahu la one day meletop jugak hati ni nanti......

p/s: minta maaf... malas nak share dengan orang office.. tulis kat blog lag tenang...
Tapi apa nana nak buat???

3 comments:

luvpinkja said...

babe,
sabar ye. bulan2 puasa ni banyakkan istighfar. ujian untuk u dapat pahala lebih ni.

now u fokus kerja dulu, then dah calm baru fikir nak buat apa.
:)

sherah said...

nana i rase smua tempat mcm tu.i pon face the same problem.tapi tu la kite kena masuk telinga kiri keluar telinge kanan kalau keje dgn org camni.

Mimis said...

rumah awak kt mane? awak kerja kat mane..?