Monday, May 16, 2011

Nak Sihat Jangan Kedekut...

Assalamualaikum.... 

hi korang.. kembali update blog... 
So, hari ni nana share something yang nana rasa berguna la untuk kita... 
Sebenarnya kita ni, memang lumrah kan, susah nak keluarkan duit kalau untuk kesihatan.. 
maksud nana untuk mencegah la... tapi bila dah berlaku, sakit sana, sakit sini, ha.. reti pulak nak cari ubat macam-macam... ye la.. nana tak cakap orang lain, even nana sendiri pun macam tu... Tapi itu dulu punya cerita la kan.

Kalau cakap pasal kesihatan, memang semua orang tak nak sakit.. siapa la yang nak sakit kan.. sakit sana, sakit sini... memang tak nak la kan...

Even ayah nana pun sakit sekarang... Sakit tua. Dulu,kami anak-anak tak sedar yang ibu dah ayah kami ni tak sihat.. masing-masing sibuk dengan kerja.. bila dah sakit, mula lah cari ubat sana sini... 
Alhamdulillah la.. sekarang ayah nana makin sihat..
Actually ayah nana ni ada macam-macam sakit, gaut lah, darah tinggi, jantung... Penyakit tua.
even pergi hospital banyak kali, memang tak jadi ape-ape.. sakit jugak macam tu..
Alhamdulillah... ada seorang hamba Allah ni kenalkan ada satu supplement ni pada ayah.. 
mula-mula memang confuse, ye la, harga dia pun boleh tahan jugak la kan... 
tapi at least kita mencuba kan... 

First time makan, ayah nana mula btuk-batuk yang keluar kahak tu...
. risau jugak nana, tapi bila nana tanya hamba allah tu, 
dia cakap itu adalah tindak balas ubat pada antibodi kita... 
ayah nana dah makan ubat tu berbotol-botol sampai sekarang dan alhamdulillah,
ayah nana kata badan dia dah makin sihat dan ok.. tak macam dulu, sakit-sakit badan je..
Serius nana cakap, nana share dengan korang, bukan sebab nana jual produk ni... 
NANA TAK JUAL PRODUK ni tapi kami sekelurga MENGGUNAKAN produk ini.

(ini antara ubat yang ayah nana makan)

Bila nana tunjuk pada tunang nana, rupanya tunang nana pun makan juga supplement ni... 
dan sekarang family nana pun amalkan la produk ni.. even anak saudara nana yang umur 1 tahun pun makan supplement ni sebab anak saudara tu tinggal di Taska, selalu je demam-demam dan selsema. alhamdulillah lepas makan produk ni, dia dah jarang selsema.. kapsul dia macam gula-gula la... manis. sesuai la kalau budak-budak nak makan...

kalau korang berminat nak tahu pasal produk ni, korang boleh contact En. Shukri 
atau boleh pergi ke blog dia.


P/s :mencegah lebih baik dari mengubati

5 comments:

rara pinkmafia said...

aah kan akk,org2 tua ni patut lah bg mkn more supplement.nk kasik sihat sket badan.

Daus said...

kena tahu jgk kandungan ubat tu..

kaizen said...

sy pernah pakai dulu...mmg terbaik...

*even mahal tp berbaloi...nnt sy nk smbg pakai balik...

Anak Timur said...

mmg bagus ubat tu..tak rugi kalau beli.. rokok boleh beli berkotak2..tp ubat untuk kesihatan sendiri tak nak diutamakan..

terapi madu sidir said...

kami dari terapi madu sidir ucapkan selamat maju jaya .