Wednesday, April 13, 2011

Dugaan bertunang...

assalamualaikum.... 


nampak kat atas ni ape??? counting ler.... 
Ada 225 hari lagi la kononnya nak kawen...
amboi.. gatai bebenor bunyinyer haaa....
nak habaq hang, kalau dah bertunang ni kan, macam-macam cerita duk dengor... dugaan ni la dugaan tu la... secara jujurnya memang betul lah tu... tersangat banyak... pastu perasaan plak duk berubah... kalau duluny masa duk bercintan cintun nya, terasa sayang nya lebih tapi bila dah betunang ni kan, lain pulok rasannya....
    Hurmmm…
    Banyak la dugaan nya. Tak dinafikan, ia memang menuntut kesabaran yang tinggi..
    Kena banyak mengalah dan selalu berdoa..
    kali ni nana tak de tips la kan... cuma nak mintak tips dengan korang.. kot la ada nak share.... bak mai la yer....
    "Ya ALLAH Ya Tuhan Kami, kami memohon perlindunganMU dari gangguan  iblis dan syaitan, dari perasaan benci dan syak wasangka, serta dari khianat dan hasad dengki manusia.. Kami memohon pelihara dari MU Ya ALLAH, agar hubungan ini kekal bahagia hingga ke syurga..Amin Ya Rabbal ‘Alamin~~"

    6 comments:

    Bella Hudgens said...

    mesti yakin pada diri dia yang terbaik. mesti yakin orang yang mgata tu dia dengki. mesti yakin n berdoa ok :)))

    ChemSo said...

    masa bertunang biasalah..banyak dugaan...dah kawen lagi banyak dugaan...kuatkan mental dan jiwa. paling penting...nak langkah ke alam perkahwinan jer..buangkan perasaan suka syak wasangka. langkah mudah tapi perit.

    rara pinkmafia said...

    ramai yg ckp mcm tu,but fura plak dugaan dtg sblm tunang.hampir2 tak jadik tunang.tp pas tunang ni alhamdulillah.ok.hopefully kami kekal.nana juga =)

    kyra_G said...

    bercinta kew btunang kew berkahwin kew mmg bykkk dugaan...tp paling byk y kyra taw btunang..time tue mcm2 tjadi sb nk mdirikan sbuah masjid kn..tp pling pnting bgantung pd hati..tue y kyra taw=) jd bdoa byk2 moga2 hati nie dikuatkan..=)

    salam perknalan dr kyra =)

    Miss Tatie said...

    i'm having the same problem... alhamdulillah da settle. eh btw, samela... 225 days. =)

    chenta nana said...

    bella@ haah bella.... tu la yang nana boleh buat sekarang..

    chemso@ sangat banyak kan.. tapi baru bertunang.... nanti dah kawen mesti banyak lagi kan... banyakkan sabar je la...

    rara@ alhamdulillah... amin.. sama2 la kita doa semoga berjalan lancar semuanya.

    kyra@ thanks babe.....

    tatie@ hahaha... kita kawen tarikh same la kan... hahaha... semoga berjalan lancar semuanya.. amin