Monday, April 4, 2011

Adikku dah berjaya di operate..

Assalamualaikum....

Hi korang.... 
Hari ketiga di hospital Kubang Kerian, kelantan. 
Sepatutnya dalam jadual, adik nana akan dibedah hari ni.. 
Dan memang dari semalam lagi adik nana dah start puasa.
That's mean hari Ni memang akan buat la kan... 
Tetiba Doc datang, cakap darah adik nana ada probs skit.. 
Nana pun x faham La probs dari segi mana tu.. 
Dan maybe operation dibatalkan.. Subhanallah.... 
Dalam hati nana dah mengucap panjang.. Macam mana boleh jadi macam ni.. 
Mak nana dan ayah nana dah risau tahap infinity lah.. 
Tapi kami nak buat macam mana kan.. Sekadar berdoa je la..
Then tetiba datang nurse bagi baju untuk masuk dewan bedah, dengan sebiji Ubat tido..
Setahu nana.. Kalau dah bagi ubat tido, memang comfirm la nak kene operate.. 
Alhamdulillah.. Adik nana pun di tolak ke bilik bedah..
Doc sempat suruh adik nana salam dengan semua.. 
Mak, ayah, kakak... 
Muka dia pun dah cuak even dah banyak kali kene operate ni.. 
Selesai part yang tu... Menunggu punya menunggu... 
Jam demi jam berlalu... Tak keluar-keluar lagi Adik nana... 
Hati dah rasa macam tak sedap dah.. 
Tetiba nurse keluar dari Bilik bedah panggil waris kepada Abdul Fattah..
Hah!! Dalam hati tok sah nak Cakap lah.. Dup dap dup dap..
Masuk je dewan bedah tu, nampak la adik nana... 
Nurse bagitahu suruh nana try bercakap dengan dia.. 
Tapi adik nana ni duk jerit cakap kepala dia sakit!! Sakit!! Aduss..
Kakak mana yang sanggup tengok adik dia macam tu?? 
Then nana panggil la kakak nana masuk dalam bilik bedah, gantikan nana..
Ye La.. At least kakak nana ada la pengalaman 8 tahun jadi nurse.
Dah biasa dengan case Macam ni... Hampir 2 jam la jugak kakak nana kat dalam..
Dah la mak nana ni ada darah Tinggi.. Tak boleh nak stress..
Dia dah pening-pening... 
Kakak nana pulak kerja malam ni...shift malam...
adui.. Serba salah nana.. Perut meragam pulak... Lapar... 

comel tak kasut nak masuk bilik bedah... doc ni macam tahu-tahu je nana suka pink...
 
Tak lama lepas tu, alhamdulillah...
adik nana dah dimasukkan ke wad dah.. 
Penuh dengan wayar-wayar..seram pun ada. 
Dan sekarang dia tengah rest..
Maybe kesan dari ubat tidur or bius masa operate tadi... 

P/s: update guna phone.. So upload pic later ok... Hopefully dia cepat sembuh.. Sama-sama kita doakan ya..

1 comment:

NADDY KZAMAN said...

salam nana, sedehnye bce entri ni.
erm nad fhm ap yg nana rse.
ape2 pun, hope nana kuat n jage adik nana elok2..
insya Allah dia akn sembuh, will pray 4 u dear..