Monday, March 28, 2011

Emas murah di Terengganu...

 assalamualaikum.......

Last day di Riyaz.... huwaaa... sedey sebab tempat ni cantik sangat..... 
Yang best tunang nana cakap... nak honeymoon kat sini.. dan  nana cakap ha??? biar betul.. dah la nana ni duk terengganu.. nak honeymoon pun kat ganu ke yunk oi... sangat jimat kos u ni... i lagi rela kat kelantan uolss.. jauh la sikit satu jam... boleh gitu?
nak mandi tapi terjun camni je boleh???
angkut barang guna van riyaz.. barang aku ni tak de pun..hahaha.. saje mengedik 

then kami ke pasar payang.... diorang ni nak beli baju batik, kaftan dan keropok sira bagai.... tapi serius, kalau korang datang ganu, tak sah kalau tak datang sini tau...
dengan fatin yang tersangat meletopsss
wah... tunangku yang ge*** (sambung sendirik)
ape kehal ko pandang bawah tu.....aiyark....
with aien dan fatin... serius diorang sangat best....
ko tengok si fatin ni borong habis....

muka dah oily habis dah.... memang sah naik jerawat pasni...
si fatin sempat singgah kedai emas nak beli gelang.... bagi yang tak tahu la kan, emas di terengganu still lagi murah RM137/g. memang takkan dapat harga ni kalau di KL yer.. sila shopping emas sekarang....
After dah siap shopping dan kene saman parking, sila marah tunangku sebab letak 50 sen jek dalam tempat parking even dah tahu nak lepak lama.... arghhh....

on day way nak balik ke kemaman, sempat singgah ke kuala abang untuk shoot post wedding salimi dan aien... cepat lagi uolss... mujurla cuaca panas.... tempat ni agak ok la kalau nak shoot.. macam upm serdang pun ada sikit-sikit la.. cuma bukan atas bukit jek...
last tempat kami singgah untuk shoot kat kemasik... ombak dia bukan main kuat..... memang sapu habis.. sampai selipar incik tunang hampir nak kene lari dengan air ombak tu.. seram....
Tadaaa.. terima kasih banyak-banyak dekat sal coz sudi jugak nak amek gambo kami ni.. terbalik pulak.. sepatutnya kami yang kene amek gambo diorang....
 balik dari pantai kemasik, nana dah mula nak buat filem kuch-kuch hota hai dah.... 
sedih kot berpisah ngan incik tunang... huwaaaaa.... ok2... tak mo gedik dah.... after hantar nana kat kemaman, diorang terus balik KL....
p/s: kepada aien, sal dan fatin.. hope korang enjoy la berada di terengganu yer...

3 comments:

fathin said...

Sgt best ok !! Btw dpt rm135/gram okey afte disc!!! Best sgt ganu dpt mkn nasi dagang d best in town by mak Nana ...si chomel ni sgt best jd tongkat guide..

aTy _faRed~ said...

waaa...part shopping yang paling ai suker... tak kisah lar kalau kat pasar sekalipon...[ngeee]... besh gi terengganu....tak pernah pergi.... :)

sinchin said...

Salam.na, lama xjmpe...tibe2 cari2 blog terjumpe blog na...dh kawen ke??ad fb x?hehee