Tuesday, February 1, 2011

jom main kawen-kawen....

Assalamualaikum.. 

sedar tak sedar dah nak masuk bulan 2 dah kan.. cepatnye masa berlalu...... 
last week nana balik kampung.... syokkkkkk... 2 hari je la kan.. 
so.. nana ajak my mom pergi usha barang-barang nak kawen... 
wah... dah nak kawen dah nana.. 
padahal kursus kawen pun belum pergi lagi.. camne tu???
Sebelum gerak ke Butik pengantin, nana singgah la bank, kebetulan kat bank tu ada orang jual sate ni.. korang pernah tengok tak?? ala... yang zaman kecik-kecik makan sate ni... yang sos dia warna pink tu.... sedap gilerrrrr...... boleh la wat alas perut.. kenyang la jugak kan.. tapi pastikan beli lebih dari 2 ringgit la kan.. kalau beli seringgit, mau nyer lekat celah gigi makan....

Actually nana tahu butik pengantin ni dari kawan nana.. 
tak pernah pergi pun, singgah lagi la kan.. mau sesat jugak nana keliling bandar cari butik ni.... 
lepas tanya orang situ sini, alhamdulillah.. jumpa la jugak... 
serius sangat cantik butik dia....
ni nana tengah belek-belek pakej pelamin untuk side nana la... 
untuk sebelah lelaki akan buat di ampang.... 
memang rambang mata la.. tak tahu nak pilih yang mana... 
but make sure tak lebih dari budget la kan... al-maklumla jimat kosssss
ni adik nana a.k.a driver that day.. mujur la dia ada... at least ade la jugak peneman nana haa.. nasib la dia baru dapat lesen minggu lepas.. aiyarkkk kantoi lesen P
ni koleksi baju dia.. actually banyak lagi baju dia..
. yang gantung-gantung ni baju yang baru sampai, 
yang lama-lama punya kat mana ntah diorang simpan....
very oldskol ok.. letak dalam album camni?? or style baru lagi?? tak kisah la tapi ok la pelamin dia.... so far ada la yang nana berkenan.. bukan memilih okiey.. just nak yang simple je untuk my wedding nanti.. tak nak la merelip sana sini.. sekadar yang termampu je.. insyaallah... :D

p/s: Doakan semuanya berjalan lancar ya kawan-kawan....

3 comments:

Sheeq ♂ ♀ said...

woaaaa sate tu...best sangat!!!kan3??nostalgia tu..5tahun xmerasa..

chenta nana photography said...

sheeq @haah.. sangat besttt... 5 tahun?? wah... lama betul tu..

liyanaziz said...

kak nana, yana pun ada entry tajuk sama jom main kawen-kawen.. huhuhu.. btw ada pameran pengantin kat shah alam, tapi skang akak off to bandung lak.. heeee..