Wednesday, February 16, 2011

Bandung Day 3 - Nasi Padang baik punya

Assalamualaikum....

hi korang... entry malam last di bandung... yuhuuuu..... last tempat yang kami shopping sebelum dinner adalah di rumah mode...
Kat sini memang sedasyat nye la punya murah... korang bayangkan seluar zara, levis, AX murah gilerrrr... rm40 pun boleh dapat tau.. macam-macam jenama lagi la yang mahal di malaysia tapi super duper murah di sini....

yang bestnye, kami jumpa zack dan nurul kat sini... wah.. dah macam malaysia pulak jumpa kawan-kawan.. keciknya dunia.. zack dan nurul pun shopping barang kawen.. diorang lagi awal 6 bulan dari kami.. :p
zack & polka dot... cute seyyyy
tadaaaa.. ni yang kami shopping di rumah mode.. serius my fiance shopping banyak gila.. lagi banyak dari nana... amboi.. over tau my tunang nih...

then kami ke restoran nasi padang....... tak jauh dari rumah mode ni....
ni rupa sebelum zack and da geng datang.. kami sampai awal sebab kami jalan kaki.. hahaha
tadaaa.. selepas nye :p

ni kali pertama la nana try nasi padang. tak sangka macam ni rupanya nasi padang... diorang akan hidangkan semua lauk, if kita tak nak makan, jangan usik lauk tu, nanti akan dikiraa banyar tau kalau kita usik... so.. jangan gatal tangan


mental sekejap depan restoran ni kan.... haha.. diorang ni sangat best....

actually after settle dinner, cerita sedih kami bermula lagi.. nana dan incik tunang tunggu la teksi or angkut kat tepi jalan ni... tak sampai-sampai.. hari pun dah malam giler.. dah la tempat orang.. takut jugak la dalam hati ni haaa...
then datang la penyelamat kami.....
tadaaaaa....

diorang tumpangkan kami even kereta dah penuh gila.. korang bayangkan kat seat belakang duduk 5 orang dan kat depan 3 orang termasuk driver... gila tak??????
memang terharu gila la kat diorang ni..... korang.... tenkiu sangat-sangat tau... *lap air mata*
hotel diorang agak jauh la dari hotel kami... lepas diorang hantar kami di hotel, diorang dengan barang yang penuh satu avanza tu meredah balik ke hotel...
wah.. memang mencabar la trip kami kali ni...
bersyukur alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar :)

2 comments:

kyra keith said...

rumah mode , gossip , happening , pasar baru . mmg terbaik . kak , awk nk tahu ta masa awk g bandung hari tuh saya pun kat sane .

p/s: tima akak kat pasar baru , saya pun kat sane . akk blas cmnt kan . tapi ta sempat nk baca bttry hbis . dah balik hotel bru baca. =="

chenta nana said...

ala.. ruginya.... kalau tak ley lepak sekali.. :(