Tuesday, February 15, 2011

Bandung Day 2 - Pasar baru

Assalamualaikum..... 

Hi korang..... Hari kedua di bandung.... bangun awal giler sebab nak berjihad di pasar baru..actually pasar baru ni macam pasar siti khadijah di kelantan tu... barang kat sini memang murah giler... lace dan cotton sangat banyak.... dasyatttttt!!!
my fiance dengan breakfast nya :)
nana :)

ini first kedai yang kami masuk... nak beli telekung dan Kain pelikat (kain sarong) untuk mak dan ayah.. pening la.. banyak sangat corak-corak yang lawa... memang rambang mata nak pilih. nana beli 3 kain telekung.. amek ko....
yang ni kedai kedua... beli kain cotton untuk adik dan of course la nana jugak kan... cantik dan murah sangat.. kalau tak silap nana dalam rm20 je untuk 4 meter...

ni kedai yang ke berapa nana pun lupa... beli lace untuk wedding... memang banyak gila kami borong sampai ke petang kami duk sini...... pening dah cari kain...

dah macam mak enon dah nana ni.. dengan selipar jepun nye ni haaa.. gila kalau pakai kasut tinggi2 kat sini.. bikin maut... jalan bukan main banyak.. selipar jepun sudaaa...


ni sample baju wedding nana... tapi sample jek bukan yang real punya.. hehehe.. surprise laa... mana syiokkk kalau post gambo awal-awal... hehehe..

control cun depan cermin... dengan perot yang buncit nyer.. argh... stresss
singgah beli donut.. dunkin donuts jek..
ni la rupa pasar baru nya...  

habis shopping, kami balik ke hotel untuk letak segala harta yang banyak ni haaa... naik la teksi yang berharga 20000 rp.. haa.. rm6 jek duit kita.. murah kan... tu yang naik je teksi ni ha.. teksi kita lagi mahal....
cam ni la rupa kalau tengah tunggu traffic light, akan ada orang datang tepi tingkap main gitar ke, seruling ke.. nak mintak duit kan..... sangat unik tapi kadang-kadang stress.. erkkkk
ini yang nana beli untuk hari pertama shopping.. gila banyak kan..... hahaha... puas hati beli lace banyak macam ni...

video
my video... kalut cari kain... hehehe..

No comments: