Tuesday, February 15, 2011

Bandung Day 2- Paris Van Java

 Assalamualaikum...

wewuuu... berjaya jugak update blog hari ni coz bawak pen drive pergi office.... broadband nana tak okiey dokiey lagi.. so terpaksa menumpang kasih bermadu sayang dengan internet di office ni.... sambungan day 2 yang pergi pasar baru ni...

After balik dari pasar baru, kami ke Paris Van Java.. 
Dari hotel ke sini tak jauh pun. 5 minit jek.. jalan kaki pun boleh... :p

 Dah macam minah jual karpet pun ada


 yang bestnye.. kebetulan time kitaorang datang bandung, ada satu promosi atau orang panggil trademark bandung. ada lebih 100 booth dibuka... kebanyakkan nya booth yang dibuka tu untuk barangan mereka, pendek cerita diorang design barang tu sendiri laaa.... best sangat....




 Tadaaaa...... tengok sape ni??? kenal tak???
cik Fatin Liyana...

kitaorang lepak di sour sally... macam tutti frutti jugak tapi 10x lagi sedap...
memang sekali makan, terus teringat-ingat nak makan lagi laa...

 gosip-gosip... hahaha.. actually tak gosip pun.. just jelessss sangat diorang sebab belajar kat bandung.. tiap-tiap hari boleh shopping barang murah kan.. kan...
 Mula-mula jual mahal tak nak makan sour sally ni.. tapi bila dah rasa sikit yang diorang punya, terus beli satu bekas.. share dengan my tunang... sedap giler!!!
 dengan incik tunang...
 ni la sour sally tu... sedappp!!!

 kami di sour sally.....

then kitaorang ke trademark bandung... booth dia buka pukul 7ptg... ramai sangat orang... for sure la kebanyakkan nye student dari bandung ni haa...

 menyorok belakang fatin....:p
 gambar gegar sebab guna compact camera yang sangat murah dan dah boleh campak kat laut dah...
 patung ni sangat comel :p
 ini antara designer dari indonesia... barangnye sangat unik la... kalau kat malaysia ni lebih kurang macam jezmine dari old blossom.. barang cute-cute kan...
 tapi mostly banyak barang vintage la...
 ini yang sangat-sangat nana geram...... polaroid!!!! arghh... cantik gila tapi incik tunang tak bagi nana beli lagi.. coz dia cakap dah ada... tapi serius sangat cantik :(
cute kan... argh....

tapi if compare polaroid dengan instax, nana lagi prefer instax coz gambar dia lagi jelas. tapi if korang nak gambar korang ala-ala vintage, better Polaroid la.. harga pun lebih kurang je cuma nak cari film untuk polaroid agak susah la di malaysia ni... :)

4 comments:

marsuhainisaupi said...

wahhh..syoknyerr p bandung..lagi2 cite bab mkn..nyum..nyum..

SweetSyaza said...

wah bestnya g bandunggg......

kaizen said...

kakak Fatin Liyana!!!!

gegurl pink said...

KAK NANA ...cute argghh polaroid tu =p