Monday, January 10, 2011

i love my mom

Actually im freaking sad.... nana hanya mampu berdoa dan luahkan pada blog...... 
dah hampir seminggu my mom sakit... tak boleh nak bangun....
nak solat pun dalam baring..
actually my mom ada darah tinggi tapi itu kata doktor.
dah macam-macam ubat dia makan. semuanya atas saranan doktor tapi still sakitnya tak hilang.
Last week nana balik kampung, dengan perasaan gembira nak jumpa my family tapi sampai je kat rumah, nampak my mom terbaring je atas tilam, solat pun dalam baring...
hati mana yang tak tersentuh?? hati mana yang tak meraung????
bayangkan la, nana balik weekend je, hari yang tanpa nana???
siapa yang nak uruskan mak??
adik nana yang tak sihat jugak tu??
ayah nana yang pun agak uzur??
Masak, basuh baju,lipat semua kain, beli barang dapur...
siapa yang nak buat?
 nana tahu banyak mak berkorban untuk kami semua, even sakit, selagi dia mampu bergerak,
gerakkan tulang 4 kerat, dia still akan mencari rezeki untuk anak-anak.. semuanya untuk anak-anak tanpa dia fikirkan untuk dia.....just now my brother call, bagitahu dia dah dapat interview kerja di UITM, alhamdulillah.... bahagia hati ni bila adik nana yang baru habis keje dah dipanggil interview.
then my dad call bagitahu my mom still tak sihat... 
terus hati ni rasa sebak... 
i called my fiance, tapi rasa macam tak boleh nak luah apa yang terbuku di hati.. 
and i wrote bout it in twitter...  little bit. just nak pastikan nana boleh luahkan... argh..... betul-betul sedih sekarang..... serius....
and i cant stop crying.....

please doakan my mom cepat sembuh ya... plzzz... dan plzzz..

3 comments:

CiK PuaN NeTTY said...

sabar ye nana..
i doakan ur mom cpat sembuh..
=)

tehateha said...

kuatkn smgt!!
btw...kak nana,sy tag akak kt sini ye...=)
http://alwaysaranghae.blogspot.com/2011/01/hijab-fashionista-rawkss-baby.html

Ami Schaheera said...

sabar eh nana, hope your mom will bw okay soon. i doakan kesihatan your mom <3